Hoved~~Pos=Trunc
Analyser

Den ubehagelige siden av prostatabiopsi: konsekvensene og tilbakemeldingen fra pasienten

En prostata biopsi er en smertefri prosedyre som kan gjøres uten anestesi. Hvert år utføres det av mer enn 1 million menn i forskjellige land.

For noen pasienter er anestesi et must. Som regel er biopsi foreskrevet for de pasientene som mistenker utviklingen av prostatakreft.

Basert på de oppnådde resultatene, er det vedtatt å velge den mest hensiktsmessige behandlingsmetoden.

Harm behandlinger for menns helse

Til tross for utbredelsen kan prostatabiopsi forårsake skade på den mannlige kroppen.

Invasiviteten av prosedyren innebærer en høy sannsynlighet for ulike komplikasjoner (i de fleste tilfeller - smittsom).

Studier har vist at innen 30 dager etter utførelse av prostatabiopsi, ble ca. 6,9% av mennene sendt til ytterligere undersøkelse og behandling.

Hva kan være konsekvensene av en prostata biopsi?

Frekvensen av komplikasjoner er ikke avhengig av antall utførte prosedyrer, antall punkteringer, samt plassering av nålen i prosessen med biopsi.

Som regel oppstår komplikasjoner fra et svekket immunforsvar, utvikling av diabetes, bruk av steroider eller andre immunosuppressive midler.

Neste vil bli oppført de vanligste konsekvensene av å utføre en prostata biopsi.

Smerte og ubehag i rektalområdet

Følelser av ubehag, smerte i rektalområdet forstyrres av statistikk fra 3% til 5% av menn som har gjennomgått en biopsi. Det skal bemerkes at beskrivelsene av disse følelsene er subjektive.

Eksperter er sikker: jo høyere denne indikatoren er, jo oftere er smerte og ubehag etter at prosedyren er observert hos pasienter.

Urinering problemer

Brudd på urinering i dette tilfellet, manifesterer urinretensjon opptil 8 timer.

Samtidig i tømmingsprosessen kan en mann oppleve ubehag, smerte. Ifølge urologers sammensetning registreres akutt urinretensjon i 0,2% tilfeller.

Urinering kan bli forstyrret på grunn av utviklingen av akutt, forverring av kronisk prostatitt.

Blod i urin, avføring, sæd

I dette tilfellet dannes et lite sår som fremkaller en midlertidig blødning.

Som regel forsvinner slike symptomer etter flere dager (noen ganger i en uke). Sperm, urin kan ha en rødaktig, rød fargetone.

Farget på biologiske produkter blir gradvis lettere (med en reduksjon i blødningen).

Feber, feber

En liten økning i kroppstemperatur etter en prostata biopsi er normal. Etter 2-3 dager går kroppstemperaturen tilbake til normal.

Hvis indeksen overskrider 37,5-38 grader og varer mer enn 3 dager, kan dette tyde på utvikling av komplikasjoner: purulente prosesser som forekommer i prostata, samt betennelse i urinveiene i blæren.

Andre ubehagelige symptomer kan også forekomme. Med en langvarig økning i temperatur, er det nødvendig å konsultere en lege. Som regel foreskriver spesialisten hjelpediagnostikk for å fastslå den viktigste årsaken til feber.

Forekomsten av smittsomme sykdommer

I 2-4% etter utførelse av en transrektal biopsi dannes smittsomme komplikasjoner på grunn av bakteriell penetrasjon av E. coli i urinveiene gjennom rektal slimhinner.

For å minimere sannsynligheten for smittsomme sykdommer etter prostatabiopsi, får menn antibiotika i 5 dager.

I de fleste tilfeller foreskrive fluoroquinoloner. I praksis har det vist seg at antibakteriell profylakse reduserer risikoen for å utvikle bakteriologi, bakteriuri, samt feber betydelig.

Hvordan oppføre seg etter prosedyren for å unngå komplikasjoner?

Som andre operasjoner, kan prostata biopsi føre til komplikasjoner. Eksperter anbefaler å følge visse anbefalinger for å minimere sannsynligheten for deres forekomst.

Følgende vil beskrive de mest effektive forebyggende tiltakene:

  • slanking. Etter å ha utført en prostatabiopsi, bør en løs diett følges. Først av alt er det nødvendig å bruke så mye vann som mulig (opptil 2,5 liter per dag). I dette tilfellet bør du spise mat rik på fiber (for å unngå forstoppelse). Listen over anbefalte produkter inkluderer bær, frukt, grønnsaker, så vel som frokostblandinger, belgfrukter, tørket frukt. Kosthold er nok til å følge i 2 uker;
  • minimalisering av fysisk aktivitet. Etter prosedyren skal mannen eliminere fysisk anstrengelse i 4 timer. I tillegg anbefales det å forlate løftevekter, besøke treningsstudioet i 10-12 dager. På grunn av dette vil kroppen komme seg raskere, ubehaget vil bli minimert;
  • nekte å besøke bad og badstuer. Etter en prostatabiopsi er det nødvendig å nekte å besøke badene. Dette er veldig viktig fordi overoppheting av kroppen kan føre til utvikling av den inflammatoriske prosessen.

Urologist - online konsultasjon

Må det gjøres prostata biopsi?

№ 20 144 Urologist 05/30/2015

Jeg er 64 år gammel. PSA-verdiene øker fra år til år 2012 - 3,03; 2013 - 4,8; 2014 - 3,95; Endelig i januar 2015 - 6,44! I begynnelsen av februar gjennomførte urologen en rektal undersøkelse og TRUS og ble rådet til å gjøre en biopsi. Etter i februar dro PSA-verdien til 5. 2, han anbefalte også å vente på tre måneder og måle PSA igjen. Nå i mai har PSA-verdiene blitt enda lavere og er 4. 42. Hva tror du kunne være årsaken til PSA-endringer? I løpet av denne tiden mistet jeg vekten fra 87 til 80 kg, tok propolislys, drakk citrosept og spiste løk. Skal jeg gjøre en biopsi nå eller kanskje vente ytterligere 3 måneder? Jeg ville være veldig takknemlig hvis du ville gi din mening. Takk på forhånd

Valery Kuptatov, Odessa

God ettermiddag PSA 6,44 tall er ikke kritiske for din alder. De kan forårsakes ikke bare av prostata svulst, men også ved tilstedeværelse av adenom, kronisk prostatitt, etc. Indikasjoner for biopsi bestemmes ikke bare av nivået av PSA, men også ved endringer i resultatene av ultralyd og rektal undersøkelse. Det er nødvendig å overvåke nivået av PSA. Hvis det er en konstant vekst, vil det være behov for biopsi.

Prostata biopsi vurderinger

Punktering biopsi av prostata kjertel: prosedyre, resultater

Den prostata kjertelen er den mannlige seksuelle organet ligger under blæren. Hovedoppgaven til prostata er å utsette en bestemt hemmelighet som er i sæden.

Takket være denne hemmeligheten er spermatozoa i stor aktivitet, noe som er viktig for eggets fruktbarhet av den mannlige familien. Hvis kreft er mistenkt, er en prostata biopsi den umiddelbare analysen for å gjøre en endelig diagnose. Punkteringsbiopsi av prostata kjertelen er en spesifikk undersøkelsesmetode hvor en kvalifisert lege plukker opp et lite stykke prostatavev for en histologisk undersøkelse under et mikroskop. Analysen er tatt med en spesiell tynn nål eller trocar gjennom endetarm, gjennom urinveiene eller gjennom området mellom anus og pungen. Taget biter av vev undersøkes for nærvær av godartede eller ondartede celler. Det er to metoder for punktering reseksjon av prostata, som avhenger av metoden for innføring av instrumentet for å ta analysen:

Perineal reseksjon (et lite snitt gjøres i perineum, et instrument settes inn via prostata etter deteksjon); Transrectal biopsi (instrumentet settes inn i endetarmen, groper for prostata, legger legen inn et gazebagellum i 24 timer for å samle hemmeligheten).

Selv om den første undersøkelsesmetoden er mindre, er infeksjonsrisikoen mindre, men den transrektale metoden gjør det mulig å oppnå vev til forskning nøyaktig. Aspirasjonsbiopsi i prostata kjertelen gir cytologisk rask diagnose.

Prosedyren er ganske smertefull, så i mange klinikker utføres den under lokalbedøvelse. Det er ekstremt sjelden å ty til transgluteal reseksjon under tilsyn av en datamaskin tomografi. Men dessverre, i unntakstilfeller, oppdager denne prosedyren ikke ondartede svulster.

Derfor er det ofte nødvendig med en gjentatt biopsi av prostata. For tiden er den vanligste metoden for forskning en multifokal prostatabiopsi, som gjør det mulig å objektivt oppdage pasientens kreft hos en pasient. Denne metoden utføres under kontroll av ultralyd ved hjelp av en spesialisert nål.

Kreft symptomer, indikasjoner

Den første fasen av kreft er smertefri. De første tegnene begynner å vises på et dypt avansert stadium av sykdommen. Hvis det oppstår symptomer på kreft (brennstoff, urininkontinens, hematuri, metastaser i bein, ryggrad), bør du øyeblikkelig gå til en lege som vil foreskrive hasterprøver og foreta en nøyaktig diagnose. Indikasjoner for reseksjon av prostatakjertelen:

Økt nivå av PSA i blodet; Tilstedeværelsen av en palpabel prostata-svulst når den undersøkes med en finger; Tilstedeværelsen av tvilsomme områder av prostata under en ultralyd.

Forberedelse til undersøkelsen

Før du skjærer ut prostatakjertelen, er det viktig å advare legen om blødningsforstyrrelser, om tilstedeværelsen av allergier mot rusmidler. Det vil også bli anbefalt å utføre rensende enemas, da vanskelig avføring hos eldre pasienter kan gjøre reseksjon av prostatakjertelen vanskeligere.

En moderne, spesifikk biopsi pistol gjør at prosessen kan utføres raskt og med moderat kontrollert smerte. Tidligere ble det antatt at prosedyren ikke innebar bruk av spesiell anestesi, men for tiden viste bruken av forskjellige anestesimetoder forbedret toleranse for prosedyren og reduksjon av smerte. Med generell anestesi, vil legen forbyr å spise mat og drikke 6 timer før prosedyren. Under klipping setter prostata pasienten på et system med intravenøs infusjon (det vil si en IV) og en time får en beroligende preparat en time før prosedyren.

Gjennomføring av prosedyren

En prostatabiopsi utføres vanligvis av en urolog, enten på poliklinisk basis eller under operasjonsforhold i en klinikk. Før reseksjon av prostata, vil du bli foreskrevet et antibiotika for å hindre infeksjon. En transrektal biopsi utføres under anestesi med innføring av 2% gel med lidokain i endetarmen. Sjelden utføres en slik prosedyre under rygg- eller lokalbedøvelse, som er angitt for:

pasientens ønske, gjentatt avskjæring, hvis den primære prosedyren var smertefull, med perineal reseksjon av prostata, med utvidet avskjæring.

Før reseksjon fjernes vanlige klær og spesielle klær blir satt på. Huden på riktig sted er smurt med et antiseptisk middel, og det tilstøtende området er dekket med en steril klut. Det er ikke ønskelig å berøre det planlagte reseksjonsområdet.

En transrektal prostata biopsi utføres under ultralydskontroll. Denne operasjonen tar et par vevsprøver. Etter reseksjon kan et urinkateter installeres, og pasienten vil bli rådet til å unngå fysisk anstrengelse.

Et par dager kan oppleve smerter i hofteområdet, og blod kan bli notert i urinen i 2-4 dager. Hvis transrektal biopsi ble utført, er blødning fra endetarm mulig i 2-3 dager.

komplikasjoner

Prostata biopsi - ProstatitMD. ru

Hva er prostata biopsi og hva er det for?

Biopsi (vevsprøveprosessering) i prostata kjertelen er en måte å skille mellom sykdommer med lignende symptomer - prostatitt, prostata hyperplasi (adenom) og prostatakreft.

En biopsi utføres i henhold til resultatene fra tidligere tester og undersøkelser, og utnevnes dersom:

I blodet - et forhøyet PSA-nivå - et prostata-spesifikt antigen, som kan øke ved kronisk betennelse, prostata hyperplasi, urinveisinfeksjon, prostatakreft. Ved palpasjon rektal undersøkelse oppdages seler. som oppstår med prostata adenom; kreft; med granulomatøs prostatitt, som danner en ujevn, tett, klumpete overflate av kjertelen; med prostatisk malakoplakii; Deteksjon av prostatahypokoiske soner under FUSI-formasjoner med lav akustisk tetthet, som oppstår ved prostatakreft, akutt prostatitt, hyperplasi.

I moderne klinikker utføres prostata biopsi ved hjelp av høyhastighets automatiske enheter (biopsi pistol og disponibel biopsi nåler av 16 og 18 kaliber) under kontroll av transrectal ultrasonography (TRUSI). En fingerstyrt biopsi er berettiget til pasienter med ekstremt høye PSA-nivåer; i tilfeller hvor prostata har oppnådd brusk med åpenbar prostatakreft.

Prostata biopsi teknikker

Det er to hovedmetoder for prostata biopsi - Primær (sextant) og utvidet. En sekstantbiopsi innebærer samling av materiale (vevsolonner) fra 6 punkter i prostata, noe som gjør det mulig å bestemme til og med tilstedeværelsen av en ganske stor svulst som ikke er registrert under TRUS.

Imidlertid er ca. 30% av sextantbiopsi tilfeller falsk-negative, det vil si, nesten en tredjedel av kreft tilfeller eller prostata adenom blir ikke gjenkjent, fordi vevsprøveprosessen ikke dekker prostataens perifere sone. En utvidet prostata biopsi innebærer vevsprøveprosessering fra 8 til 18 poeng.

Antall punkteringer avhenger av foreløpige tester og mistanker fra legen. Så, med PSA, vil dynamikken i kjertelen være minst

Prostata biopsi

Prostata biopsi

# 1 Innlegg mmmax »Tue 18 Juni 2013 15:54

# 2 Melding powerslsve »Tue 18 Juni, 2013 10:53

# 3 Post mmmax "tirsdag 18 juni, 2013 10:56

# 4 Post Erbalunga »søndag 07 juli, 2013 10:59

# 5 Post mmmax »søndag 07 juli, 2013 11:31

# 6 Post Erbalunga »søndag 07 juli, 2013 11:35

# 7 Melding mmmax »ma 08. juli 2013 kl 12:21

# 8 Post Vova »søndag 14 juli 2013 12:37

# 9 Post mmmax »søndag 14 juli 2013 15:30

# 10 Melding til Vova »Lør 20 Jul 2013 22:24

# 11 Post DialogBox »fre 15 mai 2015 10:58

Prostata biopsi

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

Prostata biopsi

Min bror, 51, i 2006, bestod PSA. Resultatet er 4,1. Anbefalt biopsi. Ingen smerte, ingen symptomer, rektal undersøkelse viser ingenting. Nektet en biopsi. En måned senere laget - 2.3. Calmed ned. I år gjorde - 3,5, anbefaler igjen en biopsi. Igjen ble analysen ikke gjenopptatt.
Spørsmålet er - hva kan slike PSA-hoppe bety? Er det farlig å gjøre en biopsi, dette er ikke en enkel prosedyre? Hva kan konsekvensene være? Er det berettiget i slike tilfeller, eller er det mer gunstige metoder?

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

IrinaF,
totale PSA-verdier er utilstrekkelige for biopsi henvisning. Urologen skal gjennomføre en digital rektal undersøkelse, og PSA skal se på to fraksjoner - PSA fri og total. Var det gjort?

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

Rektal undersøkelse var, skrev jeg, avslørte ikke noe som var skremmende. PSA totalt / PSA gratis ble ikke utført, siden Leger av en eller annen grunn, som vi forstod, legger ikke mye vekt på denne analysen (de fant ut i 50 og i Botkin).
Vi ble overrasket over at en biopsi bare sendes ut fra data fra en generell PSA (og ganske motstridende).

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

IrinaF,
Men fra dette stedet pliz mer detaljert. Hvem, hvor, når det sa? Jeg mener Botkin og 50-ku. Ellers forstår jeg det på en slik måte at du kompromitterer våre lysarmaturer.

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

Alas. alle koordinater og telefonnumre ble tatt fra dette forumet. Luminaries var ikke, men var deres konsulenter
Derfor, i forvirring.

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

IrinaF,
Vel, du må innrømme at for å ignorere Ptil-fri / bundet forhold, må du i det minste vite det. Ellers, frivoløs samtale. Beholder broren regelmessig urologen?

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

En gang i året, som jeg skrev.
Likevel anbefaler du at du først sender en test for å bestemme total / gratis PSA? Og når kan det utføres etter en rektal undersøkelse?

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

En gang i året er dette normalt. Urologen følger vanligvis med dynamikken i PSA-tallene. Forresten, det er tilrådelig å gjøre denne analysen på et pålitelig laboratorium av typen INVITRO. IMHO øyeblikket for gjennomføringen er svakt forbundet med faktumet. Med andre ord, i morgen kan du donere blod og på mandag få resultatet. Jeg tror det vil være rimelig. Det er overraskende om broren ikke ble tilbudt å gjøre dette på et sykehus med konsulenter.

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

http://www.botkin-kdc.ru/answers3.html#29, ​​for eksempel er det skrevet her at mange eksperter tviler verdien av den totale / gratis PSA-indikatoren, og at PSA-resultatene kan betraktes som pålitelige etter 10-15 dager etter rektal undersøkelse

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

Irina, du kan tvile på noe, det er rett til en spesialist. Det er imidlertid en ting som statistikk. Hvis vi antar at vi ikke tror på holdningen, må vi gjøre en logisk konklusjon at ALLE menn i regionen 4 ng / ml skal sendes for biopsi. Uansett hvor latterlig det kan høres, er det en begrunnelse for dette, som er at prostata kreft også kan observeres med "normale" PSA-tall. Men vi kan ikke gå denne åpenbart absurde måten. Eller hvordan?
Når det gjelder tidsforsinkelsen mellom PRI og PSA, kan du legge merke til og lage PSA litt senere. Men jeg vil fortsatt gjøre det.

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

Siemens
Analyse, som du anbefaler, vil vi sikkert passere.
Men faktum i saken er at etter å ha besøkt leger i 50-tallet og Botkinskaya, er det nettopp denne konklusjonen som tyder på seg selv. For forebygging er det bedre å lage en biopsi. Derfor ble dette emnet født. Men en biopsi, så langt jeg leser, er det ikke det samme som å ta blod fra en finger?
Derfor vil jeg fremdeles høre meninger fra minst et par spesialister i dette forumet, hva de tenker på dette spørsmålet - er det verdt det, er det trygt, er det noen andre forskningsmetoder?

En melding fra% 1 $ s skrev:

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

Irina, og bror husket ikke navnet på konsulenten i 50-ke? Hvis han tilbød å gjøre en biopsi, sa han at det kan gjøres i 50-ke seg selv og gratis for en Muscovite? Faktisk er en biopsi ikke den enkleste prosedyren, og jeg vil ikke råde noen til å gjøre det uten tilstrekkelig grunn. Forresten, du svarte ikke hva motivasjonen var da du ble tildelt en biopsi. Jeg tror ikke at bare en figur av total PSA ble tatt i betraktning.

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

Min bror husket ikke, han var der denne onsdagen, meldte seg på telefonnummeret som er oppført i forumet. Han tilbød ikke å gjenoppta analysen, og broren spurte om det var mulig å gjenoppta det. Vi vet at for Muscovites er det gratis.
Han sa at det var mulig, men hvis han var 65 år gammel, ville det være fornuftig å gjenoppta det, og så - han ser ikke mye forstand, fordi PSA - 3.5 er mye. Biopsi sa også at de kan gjøre. Men de har ikke en poliklinisk biopsi, men de er i Botkinskaya, så vi skal gjøre biopsi om nødvendig. Men jeg vil fortsatt forstå. er det nødvendig

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

Jeg kan være feil i antall, men sannsynligheten for å oppdage prostatakreft hos en 50 år gammel pasient med PSA = 3,5 er lik et eller ett tusen. Dette er en reell risiko. Hvis risikotoleransen er slik at det skaper ubehag for deg, må du overbevise legen om å gi deg en henvisning til en biopsi. Ikke det faktum at han er enig. Men hvis du gjenopptar PSA og gjorde to fraksjoner, så kan situasjonen endres. For eksempel, hvis forholdet var mindre enn 15%, ville det faktisk være bedre å gjøre en biopsi uten forsinkelse.

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

Men så i artikkelen i Pushkar og på Botkins nettsted -
for menn fra 50-59 år, PSA grense - 3,5, gjennomsnittlig verdi er 1, i gjennomsnitt -0,6-1,4. Kanskje dette bare er en skole?
Har de fleste onkologer en annen mening?
Du ser, vi har en høy toleranse for risiko i 1/1000, og det er ikke noe ønske om å gjøre en biopsi, hvis dette ikke er veldig begrunnet.
Derfor vil jeg vite flere meninger. Hvem vil du anbefale?

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

Irina, vi har en slags skolastisk tvist. Konsulenten måtte gi sin mening, skriftlig eller muntlig. Hvis ikke vanskelig, reprodusere det.

Medlem siden: 17.10.2007 Meldinger: 48

Siemens, jeg forstår ikke noe. Ja, vi har en biopsi henvisning, jeg startet med dette emnet. Du har uttrykt din tvil om behovet for å gjøre dette for øyeblikket og til og med underbygget det, hvorfor sier du nå "Forward"?
Ja, vi vil gjerne konsultere med andre spesialister og høre deres meninger. Kan du fortelle meg hvem du kan henvende seg til eller hvis oppmerksomhet fra eksperter på dette forumet ledet i Nota Bene-seksjonen?

Medlem siden: Sep 7, 2005 Meldinger: 967

Irina, du skrev "anbefalt", og dette konseptet er utvidbart. Hvis konsulenten utstedte en henvisning til en prostata biopsi for sin bror, må den gjøres umiddelbart og der, i 50-ke. Det vil bli holdt på et høyt nivå, og dette vil være nøkkelen til suksess, hvis det. Gud forby!

Hva kan være konsekvensene av en prostata biopsi?

Mange menn står overfor biopsi. Hvilke former eksisterer, og hva slags tilbakemelding har mange av henne å ha?

Kan det være en komplikasjon etter prostata biopsi? Spørsmålet er relevant for de som står overfor denne metoden for forskning. En biopsi i dag er den mest effektive måten å identifisere pasientens mangler og patologier av indre organer, stadier av deres utvikling og sykdommens art.

Denne prosedyren er veldig enkel for en vanlig person å forstå, siden den består av en enkel laboratorieanalyse av vev tatt på forskjellige måter. Med utvikling av medisin utføres slike tester enklere og mer pålitelig og gir nesten 100% garanti for deteksjon av sykdommen i det tidligste stadium. Menn kan starte behandlingen i tide i henhold til diagnosen som er gjort ved hjelp av en biopsi. Men det skjer at komplikasjonene etter prosedyren forekommer hos mange menn.

For å fastslå forekomst av kreft i prostatakjertelen, bruker stadiet deres prostatakjertelanalysemetoden: Ta et stykke prostata kjertel for å teste det for å undersøke det i laboratoriet og gi pasienten en bestemt diagnose.

De tre hovedmetodene til prosedyren

  1. Pasienten ligger på hans høyre side, han blir bedt om å trykke på bena til magen. Lokale effekter anestetika brukes, vanligvis i form av en gel. Deretter gjør nålen 4-6 punkter i prostata gjennom endetarm, blindt. Siden prosedyren ikke er godt kontrollert, blir denne metoden utdatert og har nesten blitt en ting fra fortiden.
  2. Polifokalnaya. For denne prosedyren brukes en ultralydsmaskin for bedre å kontrollere alle prosesser. Opptil 12 prostata punkteringer er laget for testing.
  3. Metning. Denne metoden er den mest effektive og moderne av alle. På den blir det 24 punkter, og dermed blir sjansene for å avsløre en onkologi på et tidlig stadium lettere.

Prostata biopsi

En mann ligger på hans venstre side, presser bena til magen. Anestesiotika injiseres intrarektalt (i endetarm) slik at det ikke gjør vondt. Deretter settes en ultralydstransduser inn i endetarmen. En spesiell pistol som passer i endetarmen, styrt av en ultralydsmaskin, skyter det nødvendige antall ganger, og tar 17 millimeter prøver fra ulike deler av organet for analyse.

Hvor mye koster det?

Vanligvis ikke, men i noen tilfeller er det smerter, hvoretter det er blod i urinen.

De fleste pasientene beskrev smerten som svak, men bare hvis de tidligere ble forsynt med all informasjon om emnet i uttømmende omfang.

Også smerten reduseres med anestesi pille eller injeksjon, som er gitt til pasienten under forberedelsene til operasjonen. Hvis en mann ikke blir behandlet på et sykehus, kan han gå hjem umiddelbart etter prosedyren.

Han mottar anbefalinger fra leger som ikke kjører bilen i minst 1 time, for å unngå sex minst en uke. I urinen kan du også se effekten av operasjonen.

Etter prosedyren

Kort tid før kirurgi, foreskrives et kurs av antibakterielle stoffer, og det fortsetter også en stund etter operasjonen for å sikre sikkerhet og forebygging av bakterielle sykdommer.

Også etter denne prosedyren oppstår i noen tilfeller komplikasjoner. Noen av dem er ganske naturlige og ubetydelige - blod i urinen, mens andre er mye mer alvorlige. Under alle omstendigheter blir alle advart om alle mulige konsekvenser før operasjonen, han bør være oppmerksom på dette problemet og ha en ide om de sannsynlige og sjeldne komplikasjonene.

Ofte er denne enkle operasjonen enkel, men for en gruppe pasienter er det en økt risikofaktor for forekomsten av visse komplikasjoner.

Disse komplikasjonene kan sjelden føre til rehabilitering av pasienten, oftest går de av seg selv hjemme, og pasienten fortsetter å overvåke pasienten. Alvorlige komplikasjoner forekommer kun i 3% av tilfellene ifølge statistikk.

0 ut av 7 oppgaver utført

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

Diagnosen av prostatahyperplasi skremmer mange menn som har blitt diagnostisert med denne sykdommen, og pasientene likestiller ofte det med en ondartet neoplasma. Sykdommen gir mye ulempe, det er et brudd på prosessen med urinering - opp til fullstendig fravær av urin. Sykdommen krever betimelig behandling, derfor vil deteksjon av hyperplasi i de tidlige stadiene bidra til å unngå utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Den første diagnosen godartet prostatahyperplasi kan utføres hjemme. En mann er nok til å bli testet.

Noen representanter for den sterke halvdelen av menneskeheten som har blitt diagnostisert med BPH, tar ikke hensyn til sykdommen, da disse er aldersrelaterte endringer. Men denne patologien er full av alvorlige komplikasjoner. For menn som har tvil om deres tilstand av helse, vil selvdiagnose av BPH være et godt alternativ for å fjerne all tvil.

Du har allerede bestått testen før. Du kan ikke kjøre den igjen.

Du må logge inn eller registrere deg for å starte en test.

Du må fullføre følgende tester for å starte dette:

  1. Ingen rubrikk 0%

Vi anbefaler på det sterkeste at du kontakter en spesialist!
Du har alvorlige symptomer. Sykdommen er allerede i gang og det er viktig å gjennomgå en undersøkelse av en urolog. Ikke utsett besøket for urologen, symptomene kan forverres, noe som fører til utvikling av komplikasjoner.

Alt er ikke så ille, men vi anbefaler at du kontakter en spesialist.
Du har milde symptomer på BPH (godartet prostatahyperplasi) og du anbefales på det sterkeste å besøke en urolog eller andrologist i den kommende måneden.

Alt er bra!
Alt er bra! Du har milde symptomer på IPSS. På den delen av prostata kjertelen er alt relativt bra, men du bør undersøkes minst en gang i året.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  1. Med svaret
  2. Med et merke av visning

I den siste måneden, hvor ofte har du en følelse av ufullstendig tømming av blæren etter urinering?

  • aldri
  • En gang om dagen
  • Mindre enn 50% av tilfellene
  • I ca 50% av tilfellene
  • Oftere enn halvparten av tiden
  • Nesten alltid

I den siste måneden, hvor ofte måtte du urinere oftere enn 2 timer etter siste urinering?

  • aldri
  • En gang om dagen
  • Mindre enn 50% av tilfellene
  • I ca 50% av tilfellene
  • Oftere enn halvparten av tiden
  • Nesten alltid

Hvor ofte har du i den siste måneden hatt periodisk vannlating?

  • aldri
  • En gang om dagen
  • Mindre enn 50% av tilfellene
  • I ca 50% av tilfellene
  • Oftere enn halvparten av tiden
  • Nesten alltid

Hvor ofte har den siste måneden vært vanskelig for deg å midlertidig avstå fra å urinere?

  • aldri
  • En gang om dagen
  • Mindre enn 50% av tilfellene
  • I ca 50% av tilfellene
  • Oftere enn halvparten av tiden
  • Nesten alltid

Hvor ofte har du i den siste måneden hatt en svak strøm av urin?

  • aldri
  • En gang om dagen
  • Mindre enn 50% av tilfellene
  • I ca 50% av tilfellene
  • Oftere enn halvparten av tiden
  • Nesten alltid

Hvor ofte har du i løpet av den siste måneden trengt deg selv for å starte urinering?

  • aldri
  • En gang om dagen
  • Mindre enn 50% av tilfellene
  • I ca 50% av tilfellene
  • Oftere enn halvparten av tiden
  • Nesten alltid

I den siste måneden, hvor ofte måtte du gå ut av sengen om natten for å urinere?

  • aldri
  • En gang om dagen
  • Mindre enn 50% av tilfellene
  • I ca 50% av tilfellene
  • Oftere enn halvparten av tiden
  • Nesten alltid

Infeksjonsinfeksjon hos menn etter inngrep

Det var nettopp på grunn av infeksjon at de fleste tilfeller av sykehusinnleggelse av pasienten etter operasjonen skjedde. Ifølge dataene fra de avanserte europeiske klinikker er tilfellene av slike alvorlige komplikasjoner etter operasjonen mindre enn 1%. Hvis alt ble utført i forsvarlige hygieniske og hygieniske forhold, med riktig overholdelse av alle regler for asepsis og antisepsis, er sannsynligheten for å utvikle blodforgiftning svært, svært liten, praktisk talt utelukket. Med mindre, unntatt når infeksjonen er forårsaket av menneskets indre bakterier, er det svært få slike situasjoner.

Som nevnt tar pasienten antibiotika før og etter inngrep, 2 dager før og 3 etter operasjonen. Dette er alt gjort for å minimere risikoen for infeksjon.

Symptomer på infeksjon etter intervensjon hos menn

  • svakhet, tretthet, dårlig appetitt hos en pasient;
  • temperaturen stiger til 38 og over;
  • pasienten er veldig kjølt.

For å minimere risikoen for infeksjonskan

  1. Spore hvordan legen under prosedyren overholder alle nødvendige hygieniske og hygieniske standarder, bruker bare sterile eller engangsutstyr og utstyr.
  2. Følg nøye anbefalingene fra leger og ta antibiotika og antiseptika.

Hemorragiske komplikasjoner etter prosedyren på prostata

En av de vanligste symptomene etter prosedyren hos menn er utseendet av en viss mengde blod i avføring eller urin. Dette symptomet er ikke farlig, det er normen og forekommer hos mer enn en tredjedel av pasientene. Vanligvis fortsetter dette fenomenet å forstyrre menn fra tre dager til en uke etter operasjonen. Blod kan også være synlig i sædvæske - dette er typisk for 37% av tilfellene.

I sjeldnere tilfeller kan pasienter etter introduksjonen være mer blødning, oftest rektal. Men disse tilfellene er sjeldne. Men hvis dette skjer, og tung blødning plager mannen i mer enn to dager, må du konsultere en lege for å stoppe blodet allerede kirurgisk. Slike blødninger er noen ganger ledsaget av smerte og en liten økning i kroppstemperaturen.

Hvis en mann tar antikoagulantia, må han advare legen om dette for å ta hensyn til dette og ta de nødvendige tiltakene før han forstyrrer prostata. Antikoagulanter er blodfortynnere, noe som betyr at pasienten etter en biopsi kan føre til alvorligere blødninger og alvorlige komplikasjoner. En uke før operasjonen, bør de stoppes. Hvis dette er uakseptabelt for helsen til mannen, så etter biopsien, forblir han under oppsyn av leger på sykehuset.

Smerter i perineum og anus

I sin tur kan noen av de ubehagelige konsekvensene hos menn etter en biopsi av prostata kjertelen være smerte i perineum og i anus. Dette symptomet er mye mindre vanlig - opptil 5% av tilfellene. Slike symptomer kan ikke kalles komplikasjoner. Smerte i 9 tilfeller ut av 10. Ifølge studier av urologer i Europa, Asia og Nord-Amerika, er det mer psykologisk enn fysiologisk. Vanligvis er smerte og ubehag ikke lenger enn 3 dager.

Observert mer. Et slikt symptom er mulig, er sjeldent og er et signal som du må umiddelbart konsultere en lege. Årsaken til urinretensjon (noen ganger opptil 8 timer), ledsaget av smerte i perinealområdet, kan være dannelse av blåmerker i urinrøret. Etter en prostatabiopsi er slike symptomer sjeldne, opptil 1% av tilfellene.

anmeldelser

  1. Jeg ble tilbudt prostata biopsi gratis, og jeg var enig. Symptomer på ubehagelig - blod i urinen og sæden. Etter en biopsi øker betennelse i prostata, arrdannelse. Det var vanskelig og smertefullt å sitte, mange hematomer dannet. Temperatur 37-38 ° C holdt en måned eller lenger.
  2. Gjorde en biopsi. Studier har vist akkurat hva de mistenkte. Cure kan ikke. Jeg tror konsekvensene i form av smerte, blod i alle væsker og generelt ubehag fra prosedyren, er ikke verdt stearinlyset. Jeg anbefaler ikke til noen.
  3. I går gjennomgikk han en prostata biopsi. Prosedyren i seg selv er sammenlignbar med myggbitt. Han opplevde smerte bare når vårpistolen selv ble satt inn i endetarmen. Anestesi hjalp ikke mye, så det gjorde vondt. De gjorde 8 punkter, det ble bare mer smertefullt de siste tre, og før - ingen smertefulle vaksiner i skolen.

Alt om alt tok omtrent fem minutter. Så reiste han seg opp og igjen. Det gjorde ikke vondt i det hele tatt. Etter fire timer gikk jeg stille, det var ingen ubehag. Så kom han bak rattet, og da følte han en skarp smerte. Derfor anbefalte legen ikke å sitte bak rattet i minst fem eller seks timer - det var uutholdelig å sitte rett. Blod i urinen viste ikke utløpt en annen dag etter prosedyren.

Neste dag kom min fysiske tilstand i orden. Det var ingen smerte og blødning, det var heller ingen temperatur, bare i 2 dager måtte jeg ta seg av fra arbeid til hvile. Du kunne ikke gjøre dette. Hvis du ikke tar hensyn til disse små tingene, var biopsien vellykket.

Vi utførte en biopsi av prostata. Holes punkterte, men kunne ikke si noe. Selv temperaturen og deretter 3 dager holdt, blod i urinen og sæden.

Anmeldelser av pasientene våre

Kjære besøkende på nettstedet vårt, våre pasienter publiserer sine vurderinger om behandling og diagnose på denne siden. Noen av dem deler historier om deres sykdommer, noen uttrykkelige takknemlighet.

Vi takker våre pasienter for deres hyggelige ord, kommentarer og kritikk, og vi ønsker alle en rask og fullstendig gjenoppretting. Vi lytter alltid til pasientens ønsker.

Ditt team på European Prostate Center.

I mai 2018 passerte han diagnostikk i Tyskland. I Kasakhstan anbefalt min urolog psyma-pet CT, som etter fjerning av prostata, ble det registrert en økning i hunden. Hverken i Kasakhstan eller i nærliggende Russland ble en slik undersøkelse raskt funnet, det ble besluttet å reise til Tyskland. Helt ærlig, jeg bestikket en fast pris, for eksempel i Israel ga de meg noen vage tall, og jeg skjønte ikke hvor mye dette endelig ville vise seg for meg.

Etter møtet anbefalte radiologen bestråling, sa at vi reagerte i tide og vel, at vi ikke savnet tiden.

Jeg vil gjerne takke European Center for Prostata for rask og jevn organisering av European Prostate Center og personlig Eugene.

Jeg vil gjerne takke Dr. Andreas Schütte for omsorg, behandling og hans individuelle tilnærming til min situasjon. Alt gikk på høyeste nivå. Jeg hadde ikke en helt vanlig situasjon etter operasjonen, jeg måtte forlate kateteret nesten til utslippet selv, og Dr. Schütte selv vasket kateteret til meg, selv om det ville være ganske mulig å overlate denne prosedyren til sykepleieren i tjeneste. Og til og med i helgen kom han til meg for å spørre om min tilstand av helse. På et tidspunkt var jeg selv ubehagelig at den ledende ekspert så nært involvert med meg.

Alt dette ville ikke vært mulig uten hjelp fra klinikkpersonalet fra den internasjonale avdelingen. Eugenia "hentet" meg fra den aller første appellen - en telefonsamtale og ledet meg gjennom hele prosessen umerkelig, profesjonelt, på en vennlig måte, med følelse med fornuft med arrangementet.

Takk skal du ha for at du deltar i utvinningen, alt går bra!

Menn, jeg vil fortelle deg om historien min.

Jeg har vært bekymret for prostata problemer i noen tid, tok jeg det, som mange Omnick, men det sluttet å ha en positiv effekt. Etter rådgivning med urologen (og en god venn i kombinasjon) bestemte han seg for å kvitte seg med det eksisterende problemet kardinalt. Imidlertid viste ultralyd og MR-skanning flere mistenkelige nettsteder. Eksperter kunne ikke gjøre en entydig konklusjon: det er et spørsmål om et normalt adenom eller likevel kreft (bare dette var ikke nok). Sendt for biopsi prostata. Jeg hadde allerede hørt om klinikken i Gronau fra mine bekjente som hadde blitt behandlet der for noen år siden om prostatakreft, jeg trodde aldri at jeg måtte vende til mitt eget problem med dem.

Jeg ringte først med de samme vennene, de fortalte hvordan alt var og hva de likte. Her ringte jeg allerede klinikken, snakket med Eugenia Schaeffer - uten å gjemme, ville jeg si "koordinator på høyeste nivå". Hun er ALTID og alt under kontroll, hun vet svaret på ethvert spørsmål.

Evgenia sendte alle dokumentene som var (MR, hund, ultralyd, cardio, stentgrafiyu) og etter 2 dager mottatt fra hennes 2 mulige datoer for biopsi i Gronau. Jeg fortalte henne at jeg i prinsippet ble anbefalt en operasjon for å fjerne adenomen, som hun svarte at etter å ha undersøkt MR-bildene, hadde deres spesialister også tvil om arten av adenomen, og hvis de ikke fant noe "forferdelig", da vindu "for TURP allerede planlagt. Vel, en biopsi, så en biopsi, det er enda bedre. Vi går til kone sammen.

Jeg kan ikke se detaljene i meningen, mange har allerede skrevet hvordan det skjer i Gronau - det er det.

En biopsi ble utført, diagnosen - godartet prostatahyperplasi - ble utandet. Neste dag, TURP kirurgi er planlagt for Dr. Zinke. Bo på klinikken i ytterligere 6 dager.

I informasjonsbrosjyren i klinikken leser jeg at det er en mulighet til å gå gjennom en full kontroll av organismen, og siden konaen fortsatt ikke hadde noe å gjøre, booket vi denne veldig sjekken - MR-skanning av hele organismen. Generelt satt kona heller ikke i tomgang.

Jeg var fornøyd med behandling og service. Det er veldig hyggelig at klinikkpersonalet vurderes pasientens ønsker, de trekker ikke og organiserer alt på kort tid uten byråkratiske forsinkelser, og alt er gjort under ett tak: diagnostikk, behandling, drift.

Jeg ønsker deg god helse!

Det utgående året førte problemer med familien vår: i slutten av februar ble mannen min diagnostisert med kreft i tredje fase, og i kreft senteret hvor vi dro, sa de at det var umulig å operere, og de ble tilbudt hormon og strålebehandling. De forferdelige dager med fortvilelse, tvil, håp og fortvilelse for hele familien begynte. Hennes mann har diabetes mellitus grad 2, hormonforbruket vil bare øke sykdommen og bivirkningene av strålebehandling enda verre. Jeg fant European Center of Prostate Clinic i Tyskland på Internett, og når jeg leser hvilke operasjoner som blir utført med en slik diagnose som min mann, og selv da Vinci's Robot, hadde ingen tvil om videre behandling. Jeg bestilte et anrop til klinikken og neste dag klokka 9 om morgenen snakket jeg med medisinsk koordinator Svetlana, som beroliget meg først og spurte meg detaljert om diagnosen, de medisinske dokumentene i våre hender bekrefter den forferdelige sykdommen. Deretter sendte vi oss skjemaer av spørreskjemaer, ekstra materialer på behandling og opphold i klinikken. I løpet av korrespondansen og telefonsamtaler som Svetlana og den andre koordinatoren Eugene gjennomførte, ble vi mer og mer overbevist om at valget var riktig til fordel for klinikken i Gronau. Operasjonen var planlagt 24. mai. Ja, det var ikke fort, men ikke alt avhenger av klinikken her: vi hadde ikke pass (selvfølgelig bestemte vi oss for å gå sammen), visum, de måtte bli utstedt med jevne mellomrom, men det tar tid, da maiferien fant sted samme tid Mer enn 2 måneder med å vente har gått som i en forferdelig drøm, og hvis det ikke var for familien og disse 2 vakre kvinnekoordinatørene (Evgenia og Svetlana), vet jeg ikke hvordan jeg ville overleve dem. I desperasjon spurte jeg Eugene om å ringe meg tilbake, og til tross for hennes overanstrengelse fant hun tid til å snakke i 30-40 minutter med en gråtende kvinne hun ikke visste, for å finne beroligende og håpfulle ord. Jeg er så takknemlig for dette!

Til slutt var alt klart for oss å gå til Tyskland, der vi ventet på flyplassen, på hotellet bestilt av klinikken, og selvfølgelig på selve klinikken. Neste dag, klokka 8 om morgenen, ventet Catherine på oss på klinikken, som sammen med Natalia fulgte oss gjennom hele oppholdet på sykehuset. Det var ingen problemer med kommunikasjon. I andre saker er det russisktalende sykepleiere i klinikken, sykepleier Marina, som kom til vår menighet nesten hver dag, snakker engelsk, og forstår generelt hverandre litt. Jeg vil ikke beskrive klinikken selv, fordi i tidligere vurderinger står det alt: ideelle forhold er opprettet for pasienter og de som følger med dem. Jeg vil gjerne legge merke til oppmerksomheten og godviljen til alle ansatte, du føler ikke at du er i en onkologisk klinikk, bare på sykehuset, hvor alt er rettet mot utvinningen din! Den 24. mai, som utnevnt, dro Dr. J. Witt på sin mann. Katerina ringte meg på hotellet og rapporterte at operasjonen var vellykket, og jeg kan være med mannen min.
Forresten var jeg med mannen min i menigheten fra kl. 8 til 8 på hver dag. Klokken 16 gikk Dr. Witt til avdelingen, rapporterte om en vellykket operasjon, og sa at resultatene av den raske analysen er gode, men det endelige resultatet vil være etter en morfologisk studie av de fjernede prostata og operasjonskanter. På den tredje dagen gikk vi allerede i sykehushagen, og neste dag gikk vi i byens hage. Kateteret ble fjernet på den tredje dagen. På den syvende dagen informerte Dr. Witt oss om at ekspressanalysen ble bekreftet, driftsmarginene er negative, vi har det bra! Men i Russland var mannens Gleason-indeks 7, og i Tyskland, ifølge resultatene fra morfologi, ble det etablert 8. Så ble operasjonen utført veldig jevnt i tide. Hver dag var det en omvei av leger da Dr. Witt var opptatt, ble han erstattet av Dr. Wagner, en veldig positiv, hyggelig, lege med en utmerket sans for humor. Hjem vi hooted i godt humør, veien hadde en god mann. En måned senere, fullstendig gjenopprettet, fortsetter å jobbe.
Vi bestemte oss for å skrive denne anmeldelsen for de som nå er i samme posisjon som vi pleide å være. Ikke fortvil! Prostatakreft, selv fase 3, er ikke en setning. Les nøye alt om denne klinikken og ikke nøl med å ringe og komme til behandling her, du vil ikke finne det bedre! Jeg forlater telefonen min (+7 920 726 02 00), ring og hvis jeg kan hjelpe noen med mitt råd, vil jeg bare være glad.
Vi er evig takknemlig for alle ansatte i klinikken "European Prostate Center, spesielt Dr. J. Witt, medisinske koordinatorer Eugenia, Svetlana, Natalia og Katerina, Gud velsigne dere alle!"

God jul og godt nyttår! Kan du og dine kjære ha det bra!
Hilsen Valentin og Valentina, Kursk

Velkommen! Jeg deler historien min for andre gang. Operasjonen ble gjort til meg den 12/14/2015, og som det var allerede da jeg beskrev og det kan bli funnet. 47 år gammel 3 ss. PSA 26.

Og så! To år har gått siden operasjonen ble utført, etter operasjonen er svaret positivt, generelt er alt dårlig. Begynte å vokse PSA og nådde 0,48 Tilordnet et bestrålingskurs. Allerede i Litauen, gjennomgikk han en strålingsbestråling av den prostatiske sengen og lymfeknuter. Etter dette begynte PSA å falle og nivået av leukocytter, monocytter og nevrofiler falt samtidig. Nå har 2 år gått etter operasjonen og bestråling, PSA-verdiene er 0,068 Monocytes 12, Neurophils 4. Helseforholdet er slik at om kvelden er det tretthet, selv om jeg gjør sport. Når det gjelder ereksjon. Det er mulig, men så langt bare med Viagra og ikke som det var før! Her er det nødvendig å forhandle med kvinner og forklare alt, hvis dette ikke er gift-) En positiv trend i utvinning blir observert. Jeg påminner deg om at bare en del av nerver på høyre side og en annen tomåneders bestrålingssesjon (det verste) var igjen. I alt annet er alt bra. Venner! Ikke vær redd for diagnosen og på riktig måte ta riktig og rettidig behandling! Jeg var ikke her i tide med 3 stadier, og jeg var fortsatt den yngste på 47-års tid for diagnosen, dette er ikke veldig bra, men kampen fortsetter! Et al. Witt er det som kalles tysk kvalitet og disiplin. Jeg sjekket det på meg selv. Før operasjonen studerte han nøye historien min og ba om å sende inn massevis av kontroller for metostase og ulike dp-analyser. Først ble Skype telekonferanse utnevnt. Etter å ha ventet på hans tur. For kolleger i ulykke forlater jeg min nummer en gang til. telefon +37065601515. Ring når som helst jeg kan, så jeg vil hjelpe! Alt gikk av seg selv.

Kjære menn! Vi har ett problem med mange, dette er "prostata". En MR-skanning ble gjort i april, og jeg ble fortalt at jeg trengte en biopsi. Jeg signerte med den israelske klinikken og dro til Tel Aviv. Jeg vil ikke skrive mye om det, bare for å si at det snart vil være våre landsmenn som vil be om et gebyr for luften vi puster. Men nå kan jeg ikke vite å være forsiktig. Han begynte å søke etter en klinikk i Tyskland og gikk til European Prostate Center, hvor saken er satt på et seriøst internasjonalt nivå. Hvor er senterets leder Dr. Jorn Hinrich Witt. Korrespondansen ble gjennomført med koordinator Eugenia Schaeffer, og ganske vel, forklarte hun alt populært og viktigst sendte en fast pris for biopsien og skrev alt om dager. Dette er ingen køer og ingen savnede dager venter på noe. Jeg betalte samme beløp i Israel for de pålagte prosedyrene, men ikke for biopsien. En prostata-fusjonsbiopsi i Tyskland i Gronau ble gjort av en sjefspesialist og en herlig lege Jörg Zinke. Dette er fantastisk! Ingenting mer å si. Russisktalende jenter som nesten alltid er nær Catherine og Natalia. Og takk til alle klinikkpersonalet. Jeg vil takke alle for arbeidet i god tro, og det er bra at Dr. J. Witt er der. Jeg må nå gå til operasjonen som skal utføres på da Vinci-roboten.


Så kjære landsmenn, dra konklusjoner!
Pasienten til klinikken Mazhit Russia

I slutten av august gjennomgikk han prostata kirteldiagnostikk i urologiske avdelingen i Gronau. Alt er veldig profesjonelt, punktlig og godt organisert.

Biopsien var smertefri, forventet ikke engang. Jeg har en veldig dårlig opplevelse (13 år siden) av generell anestesi, derfor var jeg veldig skeptisk til det faktum at en biopsi utføres under generell anestesi, og ikke under en generell bedøvelse. Hun informerte Yevgeny (en russisk-talende ansatt i klinikken) om tvilene hennes under en telefonsamtale, men hun forsikret at det ikke ville være noen problemer, og hun var ikke feil. Til min overraskelse gjennomgikk jeg bedøvelse lett, men det er nesten ingen spor av biopsi. Det var ingen smerte i det hele tatt. Biopsi-resultatene var negative (ingenting funnet). For å bli kvitt urinering problemer, anbefalte de TURP, som på min forespørsel ble foreskrevet etter 10 uker.

Han gjennomgikk prostata kreft behandling i Gronau med Dr. K. Wagner.

En biopsi av prostata kjertelen i Russland avslørte en aggressiv svulst i en glis 8. Sammen med familien min, begynte vi å søke etter en spesialisert klinikk for behandling. Instituttklinikker forsvant samtidig, veldig mye negativ erfaring med oss ​​hos innenlandske medisinske institusjoner, og her snakker vi om en slik delikat operasjon, og kostnaden, som overflateanalysen har vist, er ikke mye lavere enn i "utenlandske" klinikker.

En av de første sentrene som reagerte på min ring for hjelp var Dr. Vite klinikken. Jeg ble bare slått av kompetansen til rådgiverne. Allerede under den første telefonsamtalen besvarte Zhenya alle mine spørsmål, fortalte om de medisinske detaljene i operasjonen, mulige bivirkninger i mitt tilfelle, spurte meg om alt, og anbefalte deretter at jeg miste noe og hevdet at det ville påvirke positivt operasjoner, fortalt om organisatoriske forhold. Vi snakket med henne i 50 minutter og hun tålmodig svarte på alle min kone spørsmål og spørsmål. Etter den første samtalen, "jeg børstet" alle andre klinikker og fortsatte å jobbe med Eugenia om å forberede dokumentene, som jeg sendte via e-post. Hver dag hadde vi telefonkontakt med henne, hun var på avstand, på telefonen, "holdt hånden min" og vedlikeholdt i løpet av de dagene mens dokumentene mine ble undersøkt på klinikken. Etter 3 dager med å vente, fortalte Zhenya meg at innen 8 dager kunne jeg bli tatt til behandling, siden jeg har et Schengen-visum. Resten var et spørsmål om teknologi: billetter til Düsseldorf, taxi, Gronau, adgang til klinikken, kirurgi.

Allerede på scenen for å forberede dokumentene, foreslo Zhenya at jeg velger mellom tre spesialister, jeg valgte Dr. Wagner, og jeg angrer ikke noe. En lege med stor erfaring og, som det viste seg, var han en veldig hyggelig person. Han fortalte meg igjen detaljert programmet for min fortryllelse på sykehuset og beskrev løpet av operasjonen. Etter operasjonen så vi Dr. Wagner hver dag om morgenen.

Sykehuset og sykehuset for å nevne språket, vender seg ikke. Situasjonen i sanatoriet, menigheten, maten, alt er på høyeste nivå. Det skjedde så at det var 3 landsmenn med meg på behandling, en kom tidligere, den andre senere meg. På hva vi alle ble operert på av forskjellige leger. Mennene snakket om "deres" leger positivt.
I morgen om morgenen hadde jeg den ære å møte Dr. Vite, senterets leder, og hadde en kort samtale med ham.

Generelt likte jeg alt, før gjenopprettingsperioden. Mottatte anbefalinger for å overvåke PSA-nivåer i de kommende månedene. Koordinatorene-oversetterne i klinikken forsikret meg om at jeg kan kontakte dem med eventuelle spørsmål når som helst. Jeg vil definitivt benytte denne anledningen.

Jeg ønsker deg god helse og takk for rask assistanse!

Ruslan. Om fra Russland

Flott klinikk, svært oppmerksomme og ansvarlige medarbeidere. Dr. Witt og hans høyt kvalifiserte medarbeidere, gjør underverk! Takk alle sammen og kowtow!

Jeg vil spesielt nevne den russisk-talende koordinator-oversetterne: Catherine, Natalia, Eugene. Disse er ikke bare gode oversettelsespesialister, det er ansatte som til enhver tid (dag og natt) var klare til å gi noen hjelp uavhengig av tid.

I tillegg til deres arbeid (oversettelser) ga de oss psykologisk hjelp, og dette er veldig viktig i vårt tilfelle! Det er veldig gledelig at et flott lag av klinikken består av slike mennesker!

Vi ønsker deg all helse, uutslettelig energi i en slik edel sak.

Takk igjen til alle!

Kjære ansatte i Gronau-klinikken, jeg appellerer til deg med stor takknemlighet for behandlingen. Jeg vil ikke gå inn i sykdomsdetaljer, nesten alle har samme tilstand her, noen har litt verre, noen har litt bedre.

Dr. Andreas Schutte er en separat stor, menneskelig takk. Svært følsom lege, pasient og ansvarlig. En detaljert samtale før operasjonen, som selv min kone fikk lov til å delta på, gikk bra: de besvarte alle spørsmålene i detalj, da det viste seg senere, tilsynelatende på grunn av spenning, spurte vi noen spørsmål flere ganger, men fortsatt drøftet Dr. Schutte alt tålmodig. Jeg anser at han utførte operasjonen bemerkelsesverdig, allerede den første kvelden etter operasjonen, reiste jeg seg opp fra sengen og gikk rolig rundt om menigheten, og på utløpet var jeg helt uavhengig og hadde med meg egen håndbagasje. Sørg for å komme tilbake til deg, Dr. Shute om noen måneder for en konsultasjon!
Det ville være i hjemlandet så behandlet de syke som med meg i Gronau - fantastisk. Jeg fikk ikke så mye oppmerksomhet i medisinske institusjoner i Russland i hele mitt liv. Den store fortjenesten til russisktalende jenters koordinatorer.
Generelt, alle som har muligheten, går til Gronau for behandling. Jeg har bare positive følelser.
Igor I.R.
Tyumen

Først av alt, en stor takk til alle sykehuspersonalet og personlig til Dr. J.H.Witt personlig for det profesjonelle arbeidet. Gitt min diagnose håper jeg fortsatt at mitt liv vil vare sist og behandlingen vil bli vellykket.

Jeg ble tilbudt ulike behandlingsmetoder, men jeg valgte ditt sykehus og var ikke feil. Det tyske senteret, avansert medisinsk teknologi og teknologi, den vellykkede opplevelsen av et stort antall operasjoner, et utmerket lag og sitt faglige arbeid, fullt ut begrunnet mitt valg av behandling her.

Stor takk til alle russisktalende koordinatorer og sykepleiere, uten din hjelp, ville behandlingen min her vært umulig.

Suksesser for deg og personlig helse for alle! Takk for din jobb og holdning til pasienten!

Fra 6. til 10. mars 2017 var jeg i European Prostate Center for biopsi. Jeg ønsker å uttrykke min beundring for dette medisinske senteret, hvor jeg likte alt uten unntak - den mest avanserte medisinske teknologien, og den gode organisasjonen av prosessen siden mitt første samtale og et komfortabelt rom med en TV og Internett og god mat. Men det viktigste er de som jobber der. Alt, som begynte med Dr. Zinke, som utførte biopsien, og endte med sykepleiere og rengjøringsmidler, behandlet meg med oppriktig oppmerksomhet, deltakelse og velvilje. Det er ingen tvil og den høyeste profesjonaliteten til alle ansatte i senteret.

Jeg vil gjerne uttrykke en spesiell og spesiell takk til den russisktalende delen av senterlaget - Eugene, Svetlana, Ekaterina, Natalia. De behandlet meg som en innfødt, de støttet og oppmuntret meg. Takk så mye.

[email protected], hvis noen har spørsmål om min erfaring med å være i det europeiske senteret for prostata, skriv, vil vi ringe til hverandre.

Den 10. desember 2014 mottok jeg en prostata kreftdiagnose. Min lege råde meg til å ringe til pasienten min, som nylig var kommet hjem fra Tyskland, hvor han var i operasjon. Parallelt begynte jeg å søke på Internett for klinikker i utlandet som utfører slike operasjoner. For meg var det viktig: metoden, begynnelsen (det var køer overalt) og selvfølgelig prisen. Og alt dette ga meg raskt, effektivt og profesjonelt med European Prostate Center i Gronau. Den 7. januar 2015 hadde jeg en operasjon.

Første forberedelsesfase er samlingen av analyser og referanser. Meget kompetent kompetent utført Evgenia Schaeffer. Allerede innen nyttår var jeg klar til å fly for en operasjon. Prisen her viste seg å være den laveste. I München klinikken ble jeg tilbudt 26.800 euro, i sveitsisk for 40.000 EUR. Jeg valgte å bruke Da Vinci-metoden.

Dagen etter operasjonen gikk jeg allerede langs klinikkens korridorer. Takk til Dr. Witt og assistent Sergey Sarychev! Og selvfølgelig hvordan ikke å huske Catherine Agelink og Natalia Wright. Takk jenter, du gjorde alt for å få oss til å føle oss hjemme i klinikken.

Hvis noen tviler? Mitt gode råd til deg er bare European Center of Prostate, bare dette laget!

Med vennlig hilsen Morozov Yury Sergeevich!

Hei kjære klinikk! Kjære Eugene! 19. februar 2017 sendte jeg en online bestillingsanrop. Og neste dag (i dag) fikk jeg en samtale fra Eugene. Jeg vil takke henne ikke bare for det faktum at hun ringte tilbake da samtalen ble avbrutt i øyeblikket da det allerede var klart at vi ikke skulle gå til klinikken (vurderer alder) og i prinsippet fikk jeg alle svarene, men også for det faktum at Etter å ha lyttet til meg nøye, besvarte spørsmål og ga anbefalinger.

Lykke til, suksess i din bedrift, god helse til teamet og pasientene!

Med vennlig hilsen, Nigora, Tasjkent, Usbekistan

Jeg vil gjerne takke Dr. C. Wagner for Da Vinci-operasjonen for å fjerne en prostatakreft tumor. Under mitt opphold i Gronau klarte jeg å snakke med mange eksperter, men mest av alt likte jeg samtalen med Dr. Wagner - en svært oppmerksom og snill lege som var klar til å svare på alle spørsmålene. En god sans for humor og en generell positiv holdning til alt medisinsk personale bidrar mye i den postoperative perioden.

Det generelle servicenivået i klinikken på høyeste nivå gir ikke det enkelte kammer noen klager. Uken i klinikken har fløyet på en eller annen måte ubemerket, og nå er jeg i full gang på mend.
Jeg ønsker klinikken velstand og takk for behandlingen.
Vennlig hilsen,
Nikolaev. S.

Kjære medarbeidere, ansatte, kjære koordinatorer: Eugene, Svetlana, Natalia, STOR TAKK. for den profesjonelle organisasjonen av min behandling med Dr. Witt.

Spesiell takk til Dr. Witt for smykker-operasjonen. Det tok 2 uker etter retur fra Gronau. Jeg føler meg bra, og i full gang er jeg klar.


Jeg ønsker alle å gjøre det riktige valget hvis de fikk en slik sykdom som prostatakreft.
Alt det beste til hele klinikklaget, jeg velstand og helse!
O.S

Takk så mye for å redde min manns liv. Jeg vil takke Dr. Witt og hele hans team, hele medisinsk stab.

Spesiell takk til koordinatorene som hjalp oss med å tilpasse seg på sykehuset for deres oppmerksomhet og godwill.
PS: Vi tok det riktige valget til å gjennomgå behandling på din klinikk, den beste tyske legen, Dr. Witt.

Takk så mye.
Larissa

Kjære Dr. Jeg elsker deg og dine familier for en sunn og velstående 2017!

Jeg vil gjerne Å komme tilbake til det normale livet. Dette er et sted hvor et team av høyt nivå kaliber fagfolk vil fungere.
Jeg brukte flere måneder på å prøve å nå det europeiske prostata senteret. Som et viktig diagnostisk trinn hadde jeg en fusjonsbiopsi minst 2 dager. Jeg fikk en veldig detaljert beskrivelse av biopsien. Jeg er den påfølgende dagen.
Min spesielle takk går til Dr. Zinke og Dr. Sarychev for biopsi, høy presisjon og rask diagnostikk. Det er mye informasjon.
Basert på biopsi resultater. DaVinci prostatektomi. Jeg var på Prostate Centre Europe. Seks uker etter biopsi hadde jeg en prostatektomi som ble utført av Dr. Witt. Jeg fløy hjem.
Mange takk går til Dr. Høyeste standarder i yrket. Hvor du har lyst til å være i de riktige hendene.
Til slutt, for Natalia og Katerina, for å gjøre oppholdet mitt på Gronau jevnt og hyggelig. Min takk går også til sykepleierlaget Violeta og Elena. Takk for din omsorg og støtte!
Jeg anbefaler sterkt europeisk prostata senter. Husk tiden er ikke på vår side. Vennligst bruk det klokt og ta vare på deg selv. Takk, Vyacheslav

Kjære Dr. Zinc. Kjære damer og herrer: Evgenia Scheffer, Svetlana Makeeva, Natalya Wright, Katerina Agelink,

Godt nyttår og god jul! Jeg ønsker å formidle til deg de mest oppriktige og varme ønskene om lykke og suksess. Kan det nye året for deg være lykkeligere enn det forrige, kan det være fullt av nye vakre øyeblikk, fantastiske inntrykk og inspirerende hendelser. La det være suksess og økonomisk velvære.

Historien om sykdommen min. Jeg er 68 år gammel. Tegn på prostatakjertesykdom begynte å manifestere seg i 2001, da, under en undersøkelse (ultralyd), ble prostata kjertelvolumet bestemt til å være 36,7 cc. I 2012 begynte slike tegn som en svak strøm av vannlating å forekomme, og etter en fysisk anstrengelse begynte småstein å komme ut med urin. Appellert til MMC Medical On Group Perm (MEDICALONGROUP). Signert en kontrakt. Diagnose: Prostata hyperplasi, diffus form. Kronisk prostatitt. To ganger i året ble han testet og undersøkt av en urolog. I tillegg gikk han til klinikken for sporadiske eksacerbasjoner, for eksempel problemer med urinering og problemer med styrke. Tilstedeværende lege foreskrev et behandlingsforløp. For en stund hjalp det, så kom alt tilbake. Volumet av prostata kjertelen økte.

I desember 2015, når urinering av smerte ble konstant og blod dukket opp i urinen (under undersøkelse (ultralyd) ble det bestemt: - volumet av prostata kjertelen økte til 75 kubikkcentimeter og mange steiner i blæren) nektet videre kommunikasjon og sendt for å se etter en klinikk der de ville ha operert på meg. Hovedkriteriet i søket etter kirurgen urolog var anbefalingene fra urologer og borgernes vurderinger av konsekvensene av operasjoner utført i klinikker hvor de bor og i Moskva. Risikoen er stor. På grunn av volumets store størrelse og samtidig forekomst av steiner, kommuniserte kirurger motvillig meg når de diskuterte muligheten for en operasjon.
Begynte å bli kjent med hvordan problemet mitt er løst i klinikker i Tyskland. Samlet informasjon om Dr. Zinc, som var en prioritet, og valget falt derfor på European Prostate Center i Gronau. I mars 2016 søkte han gjennom nettsiden til senteret med en forespørsel om å vurdere muligheten for å gjennomføre en operasjon. Eugenia Scheffer, Katerina Agelink profesjonelt assistert i å skaffe ytterligere informasjon, utførelse av nødvendige dokumenter, overføring fra Düsseldorf til Gronau. Alle spørsmål mottok omfattende informasjon og raskt. Kostnaden for selve operasjonen er sammenlignbar med kostnaden for den samme operasjonen i Moskva.

Jeg kom til senteret 14. april 2016 i våte bukser, begynte urininkontinens. Operasjonen var strålende. Ingen kutt, ingen smerte. Rehabilitering var rask. Konstant var det som var nødvendig, og denne velvillige holdningen til det medisinske personalet fra lege til renere var like viktig.

Systemet for å levere medisinske tjenester i Senteret på høyeste nivå, går jeg tilbake til livsstilen til en sunn mann. Mange takk til alle dere som behandlet meg. La dine gode gjerninger dekorere verden og komme tilbake til deg mange ganger.